Werkconferentie digitale didactiek

Na het succes van de eerste werkconferentie Digitale didactiek in maart 2016 organiseren we op 20 september een tweede werkconferentie in Breda. Doel van deze werkconferentie is om je te laten ervaren hoe je ict zodanig kunt inzetten dat het je lessen verrijkt. Tijdens de werkconferentie ga je zelf aan de slag door het maken van een opdracht. Voordat je zelf aan het werk gaat, maak je via een Proeverij eerst kennis met verschillende tools, werkvormen en theoretische onderbouwingen. Deze komen vervolgens weer terug in de opdrachten.

De opdrachten zijn onderverdeeld in de volgende vier thema’s:

 • De leerling doet het zelf (activerende werkvormen)
 • De leerling leert op z’n eigen tempo (differentiatie)
 • De leerling als docent (opdrachten voor leerlingen)
 • Werkorganisatie van de docent (hoe organiseer ik onderwijs met ict)

“Ik vind het altijd waardevol om met collega’s van andere scholen te praten en ervaringen te delen. Wat ik goed vond aan de werkconferentie Digitale didactiek was dat we aan de slag gingen met een tool. Daar hou ik van. Gewoon uitproberen. Het was handig dat er hulp en begeleiding aanwezig was. Doordat we direct met de digitale tools konden werken, ging ik met een tevreden gevoel weg. Ik ben vaardig geworden in screencast-o-matic. Deze tool gebruik ik inmiddels in mijn lessen.”  – Latifa Ouchene, Tabor College d’Ampte

Bekijk hier een impressie van de werkconferentie van maart 2016.

Proeverij en opdrachten
Je maakt tijdens de Proeverij kennis met drie verschillende proeverij-onderdelen. Dit kunnen tools zijn, werkvormen en theoretische onderbouwingen. De uitleg van deze onderdelen worden gegeven door deskundigen. In rondes van 20 minuten krijg je een demo van het proeverij-onderdeel, ga je zelf ervaren hoe dit werkt en leer je hoe je dit kunt inzetten in jouw les. Uiterlijk in de eerste week van september krijg je een overzicht van alle opdrachten en alle proeverij-onderdelen en krijg je de mogelijkheid om aan te geven aan welke onderdelen je wilt deelnemen.

Na de Proeverij ga je aan de slag met een opdracht onder begeleiding van de deskundigen uit de Proeverij. Per thema zijn diverse opdrachten beschikbaar.

Praktische informatie
De werkconferentie vindt plaats op 20 september van 14.30 –  18.00 uur met aansluitend een maaltijd. Locatie: Tessenderlandt, Breda

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de werkconferentie omdat het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Wil je op een reservelijst komen, stuur dan een mailtje met je gegevens naar leerling2020@schoolinfo.nl.

Om aan alle programma-onderdelen mee te kunnen doen, is het noodzakelijk om een eigen device (laptop of tablet) mee te nemen en is het handig om een koptelefoon mee te nemen.

4 comments

 1. Kunnen alle docenten naar deze workshop? Of alleen als je school deelneemt in een Leerlab van Leerling2020?
  Mvg,
  Caroline

  1. Beste Caroline,

   De werkconferentie is voor alle docenten binnen het voortgezet onderwijs (dus ook als de school niet deelneemt aan een Leerlab).

 2. Welk device adviseren jullie om mee te nemen?
  mvg.,

  Pieter Mol

  1. Een tablet of laptop is het handigst.

Geef een reactie