Kickstarters digitale tools voor docenten 

In het leerlab Digitale didactiek zijn kickstarters over digitale tools ontwikkeld die docenten op weg helpen om aan de slag te gaan met het gebruik van deze tools in de les.

Met deze kickstarters richten we ons op docenten die graag hun didactiek willen verrijken met digitale instrumenten, maar die het niet altijd even makkelijk vinden om daarmee aan de slag te gaan. De kickstarters laten hen stap voor stap kennismaken met tools die breed inzetbaar zijn in de lessen. Vandaar ook de naam kickstarters: de beschrijvingen helpen docenten om een start te maken met zo’n tool. Het is dus geen complete handleiding. Voor meer verdieping wordt in de kickstarters steeds verwezen naar andere sites, waar die verdiepende informatie te vinden is.

Van 16 tools is een kickstarter beschikbaar.

Bij het gebruik van de digitale tools is het belangrijk dat je de tool niet gebruikt omdat je een tool in wilt zetten, maar kijkt hoe je als docent met een bepaalde tool een didactische doel kunt bereiken. Bij elke tool staat beschreven wat het doel is.

NB. We doen er alles aan om deze kickstarters actueel te houden, mocht je toch een fout tegenkomen dan horen we dit graag. Je kunt jouw opmerkingen mailen naar leerling2020@schoolinfo.nl.

5 comments

  1. HSTRY heet inmiddels Sutori.

  2. Of Mentimeter 😉

  3. En ‘SOCRATIV’ dan?

Geef een reactie