9 maart 2017 Docentencongres – meld je aan!

Werk jij als docent in het voortgezet onderwijs en wil je meer weten over wat er mogelijk is op het gebied van gepersonaliseerd leren al dan niet met ict? Kom dan naar het docentencongres van Leerling 2020 op donderdag 9 maart 2017.

Aan het einde van de dag ga je naar huis met concrete handvatten om de volgende dag al aan de slag te gaan met gepersonaliseerd leren.

Het programma

Het programma biedt een grote variatie aan sessies. Op de dag zelf kun je bijvoorbeeld kiezen of je een TEDx wilt bijwonen, wil deelnemen aan het lagerhuis, een opdracht onder begeleiding van een expert wilt maken, een workshop of inspiratiesessie wil volgen of in gesprek wil gaan met andere docenten.

Aan de hand van het programma in het programmaboekje dat je op het docentencongres krijgt uitgereikt (en een paar weken voor het congres op de website beschikbaar is), maak je je eigen programma. Je stelt je programma samen op basis van waar jouw behoeftes liggen en wat jij op dat moment nodig hebt om gepersonaliseerd leren in jouw klas te kunnen inzetten.

Het programma kent geen vaste programmarondes. Op verschillende tijdstippen tijdens het congres worden sessies aangeboden zodat jij het maximale uit de dag kunt halen.

Thema’s 

De volgende thema’s komen aan bod tijdens het congres:

  • Differentiëren in de les.
  • Ict-tools/middelen in de les.
  • Gepersonaliseerd leren, hoe begin ik?
  • De docent als didactische coach.
  • Hoe krijg ik mijn collega’s mee in de verandering?

Datum en locatie

Het docentencongres vindt plaats op 9 maart 2017 in Het Gooiland in Hilversum. Inschrijven voor het congres kan via dit aanmeldformulier. Deelname is gratis.

Docentencongres 2015 

In november 2015 was het 1e docentencongres waar 600 docenten bij aanwezig waren. Het doel van dit congres was om docenten handvatten te geven om direct aan de slag te kunnen gaan met gepersonaliseerd leren. Een van de reacties van de deelnemers:

“Onderwijs waartoe, essential schools, gepersonaliseerd leren: wat een herkenning op docentencongres leerling2020!”

Op Leerling2020.nl vind je een verslag van het docentencongres 2015 en kun je powerpoints van de workshops bekijken.

Geef een reactie